Bijwerkingen melden

Ervaart u een bijwerking tijdens het gebruik van uw geneesmiddel(en) of bent u zorgverlener en vermoedt u dat er sprake is van een bijwerking van een geneesmiddel? Meldt dit dan, ook al bent u er niet zeker van. Het is belangrijk om bijwerkingen te melden, omdat u daarmee bijdraagt aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins.

Lareb, meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen

U kunt alles over bijwerkingen vinden op de website van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen als het meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Als u een bijwerking heeft ervaren kunt u die daar melden. U krijgt van Lareb altijd bericht terug over uw melding.

Ook voor nieuws en informatie over bijwerkingen kunt u terecht op de Lareb website. Zoeken gaat heel eenvoudig door het intypen van de naam van het geneesmiddel. U krijgt dan in één oogopslag informatie over de bijwerkingen van dit geneesmiddel plus een overzicht van alle bijwerkingen die op dat middel zijn gemeld. Zoeken op bijwerking is natuurlijk ook mogelijk. Er staat begrijpelijke informatie zonder medisch jargon.

Lareb onderzoekt de meldingen en geeft de resultaten door aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Bijsluiterinformatie per telefoon

Mensen die slechtziend of blind zijn kunnen via de Nationale Bijsluiter Telefoon gesproken bijsluiterteksten van medicijnen beluisteren. Telefoonnummer: (0900) 0125 (± € 0,03 p/m lokaal tarief).